Eestis soovib pagulaste tugiisikuks õppida rohkem kui 150 inimest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased Kreeka piiril rongide peale minemas.
Pagulased Kreeka piiril rongide peale minemas. Foto: SCANPIX

Eestis avaldas soovi varjupaigataotlejate või pagulaste tugiisikuks õppida enam kui 150 inimest, kelle seast välja valitud 15 inimest alustavad õppetööd juba paari nädala pärast.

Koolituse korraldaja Johannes Mihkelsoni keskus näeb lähitulevikus probleemina eesti-aarabia keele tõlkide vähesust, sest kui algtasemel araabia keele oskajaid Eestis veel leiaks, siis ametliku tõlgi tasemel eesti-araabia keele oskajaid võib kahe käe sõrmedel kokku lugeda, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

MTÜ Johannes Mihkelsoni Keskuse pagulaste tugiisikuteenuse juht Juhan Saharov kirjeldas pagulaste tugiisiku tööd nagu sotsiaaltöötaja ning vabatahtliku vahepealset, väga soovitav on tema sõnul sotsiaaltöö kogemus.

Tugiisiku ja kliendi vahel sõlmitakse aastane leping, mida vajadusel pikendatakse.

Praegu juba töötab Eestis erinevates organisatsioonides ligi 50 pagulaste tugiisikut, kellele lisandub siis paari kuu pärast veel 15, vajadusel avatakse jaanuaris veel üks õppegrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles