USA eestlased on kojutuleku suhtes skeptilised

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Kolm USAs New Yorgis elavat eestlast - Estonia klaveritehase omanik Indrek Laul, kunstikuraator Karin Laansoo ja ajakirjanik Kärt Ulman - Eestist tulnud kojukutse «Talendid koju» peale kohvreid pakkima ei kiirusta.

Indrek Laul rääkis ERRi raadiouudistele, et kampaania «Talendid koju» on sisuliselt ilus ja õilis programm, aga päris nii üheselt ei saa võtta, et kõik peaks koju tagasi tulema, vahendas ERR Uudised. «Kui me tahame, et meil oleks töötav eksport, siis võib see tähendada, et pead olema kohapeal ning saama seal hariduse ja harituse.»

Samal seisukohal oli ka kunstikuraator Karin Laansoo, kelle sõnul saab ta New Yorgis olles oma kodumaale kasulikum olla kui Eestis elades.

New Yorgis ilmuva eestikeelse ajalehe Vaba Eesti Sõna toimetaja Kärt Ulman rääkis, et president Ilves on New Yorgis käies alati eestlasi koju kutsunud, kuid kahtles, kas Eesti tegelikult ikka on valmis kõiki vastu võtma. «Kui need eestlased kõik tulema hakkaksid, mis neist siis saaks?» küsis Ulman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles