Rõivas kohtumisel kindral Dempseyga: olen tänulik kõigile Eestis teenivatele USA kaitseväelasele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas tänas kohtumisel Ameerika Ühendriikide staabiülemate komitee esimehe kindral Martin E. Dempseyga Eestis teenivaid USA kaitseväelasi ja kindralit ennast meie julgeoleku tugevdamise eest seismisel.

«Liitlaste ja muidugi USA roll meie regiooni julgeoleku tagamisel on võtmetähtsusega,» ütles Rõivas kindral Dempseyle ja kinnitas, et Eesti teeb kõik, et liitlasvägedele oleks siin tagatud kõik võimalused väljaõppeks ning ka korralikud elutingimused. «USA-l ja Eestil on ühine arusaam muutunud julgeolekuolukorrast. On selge, et julgeolek on muutunud pikaajaliselt ja NATO peab vastavalt sellele ennast kohandama.»

«Oluline on, et me ei jätaks rändekriisi, Süürias ja Liibüas toimuva kõrval tähelepanuta Venemaa jätkuvat agressiivset tegevust Ukrainas, aga ka näiteks Gruusias,» nentis Rõivas.

Peaminister Rõivas tänas kindral Dempseyd tema isikliku panuse eest ja kinnitas, et USA on pühendumust regiooni julgeolekule on Eesti valitsus hindab seda. «Eesti on ja jääb USA kindlaks liitlaseks.»

Kindral Dempsey viibib Eestis kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terrase kutsel. Visiidi käigus on tal kavas kohtumised kaitseminister Sven Mikseri ja president Toomas Hendrik Ilvesega. Külastatakse ka küberkaitsekeskust ja kaitseväe peastaapi ning Tapa sõjaväelinnakut, kus kohtutakse 1. jalaväebrigaadi esindajatega ja linnakus paiknevate USA kaitseväelastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles