Lukas: riik suurendab toetust keelekümbluskoolidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Tõnis Lukas
Haridusminister Tõnis Lukas Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Minister Tõnis Lukas tunnustas koolijuhte ja õpetajaid, kes kümne aasta jooksul on pingutanud selle nimel, et Eestis saaksid kõik lapsed hea hariduse ja ka korraliku eesti keele oskuse.

«Keelekümblusõpetajate töö noore põlvkonna arendamisel on väga väärtuslik,» sõnas Lukas täna Tallinnas keelekümbluskonverentsil esinedes. «Kinnitan, et riik jätkab ka edaspidi spetsiaalse toetuse maksmist neile, kes on eestikeelset õpet laiendanud ja kui gümnaasiumis eesti õppekeelele üleminek oma eesmärgini jõuab, siis hakkame me veelgi rohkem täiendavalt toetama põhikoole.»

2000. aastal alustati keelekümblusprogrammi rakendamisega neljas koolis, kuid tänaseks rakendab programmi 34 lasteaeda ja 34 kooli kokku neljateistkümnes omavalitsuses ning selles osaleb üle 4500 lapse ja enam kui 600 õpetajat.

Lukase sõnul on keelekümblusprogrammi tulemusi uuritud mitmel tasandil ja on selge, et programm täidab oma eesmärgi nii eesti ja vene keele, võõrkeelte kui ka ainetulemuste poolest.

Ministri sõnul on keelekümblusprogramm olnud kasulik ka koolidele, sest sellega ühinenud koolide tundides saab kasutada abiõpetajaid, kelle palkamiseks teistel koolidel üldjuhul vahendeid pole.

«Kutsun üles mitte piirama, vaid laiendama keelekümbluse kandepinda ja sellega liitunud klasside arvu,» sõnas Lukas. «Riik on järjekindel ja täidab oma lubadused nii keelekümblusprogrammi arendades kui ka gümnaasiumides eestikeelse õppe osakaalu tõstes.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles