Tõukamine Haapsalu ööklubis viis kriminaalmenetluseni

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu ööklubis tõugati meest, kes sai tõsiseid vigastusi.
Haapsalu ööklubis tõugati meest, kes sai tõsiseid vigastusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud reede öösel vastu laupäeva kella kolme paiku tõugati esialgsetel andmetel Karja tänaval asuvas ööklubis Haapsalu Aptek 27-aastast meest, kes kukkus vastu kapi klaasust ja sai klaasi purunemise tõttu vigastusi.

Politsei alustas sündmuse osas kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist.

Politsei palub meelelahutusasutuses või läheduses viibinud inimeste abi, et tuvastada mees, keda on alust seostada tervisekahjustuse tekitamisega. Esialgsetel andmetel on politsei poolt otsitav eesti keelt kõnelenud mees lühikeste juustega umbes 30-aastane. Otsitav on umbes 180 sentimeetrit pikk ja ta kandis musta nahktagi.

Kõigil, kellel on infot võimaliku teo toimepanija kohta või omavad teavet, mis aitaks isiku tuvastada, palume pöörduda politsei poole telefoninumbritel 5305 8818 või e-posti aadressil laane.vihje@politsei.ee. Ennekõike soovitab politsei ühendust võtta mehel, kes vahejuhtumis ise osales.

Haapsalu politseijaoskonna juhi Andrei Taratuhini sõnul on politsei eesmärk võimalikult kiiresti võimalik tervisekahjustuste põhjustaja tuvastada.

Eile kirjutas Lääne Elu, et üks kakluses osalenu kandis T-särki, millel oli rinnal haakrist. Taratuhini ütles, et hetkeseisuga puuduvad politseil kinnitatud andmed haakristi sümboolika osas. «See info on kontrollimisel ja soovitan enne asjaolude selgumist loobuda igasuguste meelevaldsete seoste loomisest ning oodata asjaolude selgumiseni,» ütles ta.

Sündmuskohal viibinud inimeste esmaste ütlustele toetudes puudub tema kinnitusel hetkel alus vahejuhtumi seostamiseks ideoloogiliste kaalutlustega. «Kinnitan, et politsei keskendub praegu juhtunu täpsete asjaolude väljaselgitamisele,» toonitas ta.

Taratuhini sõnul tõestab Haapsalus aset leidnud vahejuhtum taas, et öisel ajal avatud olevatel ettevõtetel tuleb pöörata tähelepanu külastajate turvalisusele. «Turvakaamerate soetamine võib küll olla ettevõtjale kulukas, kuid nende olemasolu nii ennetava kui ka hiljem asjaolude ja isikute tuvastamisel, on asendamatu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles