Reformierakond ei taha poliitreklaami ERRi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhääling
Rahvusringhääling Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakond ei toeta ettepanekut lubada enne valimisi rahvusringhäälingu kanalitesse poliitreklaam, vaid soovib jätta need kommertskanalitest selgelt eristuma.

«Eesti Rahvusringhääling peaks kindlasti jätkama sisulise debati arendamisega, kuid sisu asendamist reklaamiga me ei toeta,» väljendas Reformierakonna peasekretär Kristen Michal erakonna juhatuse seisukohta.

Ta selgitas, et rahvusringhäälingu moodustavad maksumaksja poolt ülal peetavad tele- ja raadiokanalid ja nende eesmärk ning olemus on kindlasti erinev kommertskanalitest.

«On kujunenud teatav tasakaal kommertskanalite ja avalik-õigusliku ringhäälingu vahel ja selle muutmine ei ole vaataja huvides,» ütles Michal.

«Vaataja ei oota Eesti Rahvusringhäälingust mitte reklaami, vaid sisulist ja kvaliteetset infot ja arutelu. Täna peame olulisemaks, et ERR jätkaks sellega, milles ta on hea – sisulise debati loomisega ühiskonnas ning poliitika ja ühiskonnaküsimuste lahtimõtestamisega vaatajatele,» rõhutas Reformierakonna peasekretär.

Rahvusringhäälingu nõukogu juht Andres Jõesaar näeb maksumaksja raha otstarbekamaks kasutamiseks võimalust enne valimisi ERRi kanalites edastada tasuta poliitilist reklaami.

Kanal 2 peadirektori Urmas Oru hinnangul ei mõjutaks selline samm oluliselt erakanalite reklaamitulu. Ka ETV endine juht Ilmar Raag ei leidnud idees maksumaksjale kokkuhoiukohta, arvates, et erakonnad kulutaksid tasuta reklaamiaja pealt kokku hoitud raha ilmselt reklaamile kusagil mujal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles