Kaitseväe juhataja: kindral Dempsey visiit on selge sõnum

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja Riho Terras (vasakul) ja USA staabiülemate komitee esimees kindral Martin Dempsey (paremal)
Kaitseväe juhataja Riho Terras (vasakul) ja USA staabiülemate komitee esimees kindral Martin Dempsey (paremal) Foto: Kaitsevägi

Eestis visiidil viibiv Ameerika Ühendriikide staabiülemate komitee esimees kindral Martin Dempsey kinnitas kaitseväe juhatajale kindralleitnant Riho Terrasele Ühendriikide sõjalise toetuse jätkumist Eestile.

«Sõnum, mille kindral Dempsey meile tõi, on lihtne ja selge: Ameerika Ühendriikide kohalolek Eestis jätkub ning meie käekäik on Ühendriikide ja NATO jaoks äärmiselt oluline,» ütles kaitseväe peastaabi pressiteate vahendusel kindralleitnant Terras , kelle külalisena kindral Dempsey Eestis viibib. Hea ja jätkuva koostöö sümbolina istutati kahe kindrali poolt kaitseväe peastaabi kõrvale ka tammepuu.

Kindral Dempsey külastas täna lisaks kaitseväe peastaabile küberkaitsekeskust ning kohtus peaminister Taavi Rõivase ja ametist lahkuva kaitseministri Sven Mikseriga. Samuti asetas Ühendriikide kindral pärja Vabadussõja võidusamba jalamile.

Homme enne tagasisõitu külastab kindral Dempsey ka 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakut ning kohtub seal paikneva ameeriklaste õhudessantkompanii kaitseväelastega ja tutvub 1. jalaväebrigaadiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles