Kaitseväelased hakkavad piraatidega rinda pistma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraadid
Somaalia piraadid Foto: AP / Scanpix

Riigikogu kiitis täna 65 poolthäälega heaks kaitseväe kasutamise piraatlusevastases operatsioonis Adeni lahes ja Somaalia rannikul.

Otsusega nähakse ette kuni 15 kaitseväelase kasutamise ajavahemikul 1. novembrist 2010 kuni 31. detsembrini 2011 Euroopa Liidu piraatlusevastase operatsiooni Atalanta ning NATO mereoperatsiooni Active Endeavour koosseisus.

«Somaalia piraatlus puudutab eestimaalasi otse ja vahetult, kuna paljud Eesti meremehed on sattunud või võivad sattuda piraatide poolt ohustatud piirkonda,» märkis riigikaitsekomisjoni liige viitseadmiral Tarmo Kõuts.

Riigikaitsekomisjoni esimehe Mati Raidma sõnul aitab Eesti panus Euroopa Liidu operatsioonidesse suurendada Eesti nähtavust ühenduse ühises julgeoleku- ja kaitsepoliitikas.

Ta tõstis esile, et operatsioonil osalemine annab Eestile võimaluse panustada Euroopa Liidu esimesse mereoperatsiooni. Lisaks saab kaitsevägi väga hea koostöökogemuse Saksamaa kui Eesti strateegilise partneriga.

Kaitseväe laevakaitsemeeskonna esimene rotatsioon teenib Saksa sõjalaeva meeskonnas. Ühe laevakaitsemeeskonna rotatsiooni pikkus on kuni kuus kuud. Operatsiooni Atalanta ülesanne on kaitsta Maailma Toiduprogrammi WFP toiduabi Somaaliasse transportivaid laevu ning vajadusel teisi Adeni lahes ja Somaalia ranniku lähistel liikuvaid aluseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles