Hanso: põgenike probleeme on märksa odavam kohapeal lahendada

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Austrias
Põgenikud Austrias Foto: SCANPIX

Põgenikega seotud probleeme on palju odavam lahendada ja leevendada kohapeal Lähis-Ida põgenikelaagreid ja neid ülalpidavaid riike rahastades kui tegeleda nende küsimustega Euroopas, ütles riigikogu delegatsiooniga Jordaanias Zaatari põgenikelaagrit külastanud vastne kaitseminister Hannes Hanso.

Ta rääkis saatele «Välisilm» antud intervjuus, et Jordaania on maailmas neljandal kohal puhta vee vähesuse poolest ühe inimese kohta ja kui riiki lisandub põgenike näol viiendik elanikkonnast, siis tekib suur probleem, vahendas ERR Uudised.

«Kõik sotsiaalteenused, meditsiin, haridussüsteem ja kõige lihtsam asi, vesi - seda kõike ei ole piisavalt ja loomulikult Jordaania sõnum on väga selge. Ma usun, et sama sõnum on ka Liibanonis ja Türgis, kus on peaaegu kaks miljonit Süüria põgenikku - «Aidake meid siin kohapeal!» rääkis Hanso.

«Kui me kuuleme nendest probleemidest, mis on ÜRO-l rahastamisega, siis igatahes on odavam ja kordades kasulikum neid prbleeme lahendada ja leevendada seal kohapeal kui tegeleda nendega siin Euroopas,» lisas Hanso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles