Eesti avas uue aukonsulaadi Kanadas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murule joonistatud Kanada lipp.
Murule joonistatud Kanada lipp. Foto: SCANPIX

Eile avasid sotsiaalminister Hanno Pevkur ja Eesti asjur Kanadas Riho Kruuv Eesti aukonsulaadi Halifaxi linnas Nova Scotia provintsis Kanadas.

Nova Scotia provintsivalitsust esindas aukonsulaadi avamisel rahandusminister Graham Steele. Eesti aukonsul Nova Scotia provintsis Kanadas on John Olaf Soosaar.

Eesti soovib aukonsulaadi avamisega veelgi tihendada Eesti ja Kanada kontakte majanduse, turismi ning kultuuri vallas. Eesti – Kanada suhetele annab tooni asjaolu, et Kanadas asub üks suurimaid eestlaste kogukondi maailmas. Kogukond on ühiskondlikult aktiivne ning on olnud märkimisväärselt edukas eestluse säilitamisel väljaspool Eesti piire.

1941. aastal sündinud aukonsul John Olaf Soosaar on Eesti päritolu ajakirjanik ja mitmete dokumentaalfilmide autor. Soosaar on sündinud eestlastest sõjapõgenike perekonnas Saksamaal Schwerinis ning sealt rännanud koos oma perekonnaga edasi Kanadasse.

Halifaxi linnas asuva aukonsulaadi konsulaarpiirkond on Nova Scotia provints. Aukonsulaat asub aadressil 1526 Dresden Row 7. korrus, Halifax, Nova Scotia B3J 3K3, Kanada. Aukonsulaati saab helistada telefonil +1 902 421 1326 või +1 902 423 0484 ning saata e-kirju aadressil soosaarjo@eastlink.ca.

Hetkel on Eestil 134 aukonsulit 62 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles