Olga Ivanova: saadik peab olema inimeste muredega kursis

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Ivanova
Olga Ivanova Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Esimesel poolaastal riigikogu kuluhüvitiseks ette nähtud summa viimseni ära kasutanud keskerakondlane Olga Ivanova on seisukohal, et saadik peab oma valijatega kohtuma ka valimistevahelisel ajal, et olla nende muredega kursis.

Ivanova sõnul arvatakse tihti, et kui inimene valitakse parlamenti, jääb ta kaugeks ega ole oma valijate probleemidest ja muredest enam huvitatud. «Mina vastupidi arvan, et ma pean väga paljudel kohtumistel inimestega osalema, et kätt pulsil hoida ja olla kursis, mis on nende mured, mis on nende probleemid ja kuidas mina nende saadikuna saan neid aidata juba riigi tasemel,» ütles ta Postimehele.

Ivanova märkis, et tegeleb aktiivselt korteriühistute probleemidega, millega puutub kokku suur hulk inimesi. «Kuna ma olen korteriühistute toetusrühma juht ja 1. jaanuaril 2018 hakkab kehtima uus seadus, mis puudutab korteriühistute tegevust, siis sellega ma tegelen ja kohtun ka korteriühistute esimeestega, kes jagavad oma arvamusi sellest seadusest,» rääkis ta.

Samuti soovib ta enda sõnul tähelepanu pöörata vähekindlustatud peredele ja pensionäridele. «Lasnamäel elab hästi palju pensionäre, kes alati vajavad igasugust toetust ja tuge: kas see on ürituste näol või lihtsalt kuulad ära ja inimesel on juba lihtsam olla, heal juhul saad veel aidata ka,» ütles Ivanova.

Riigikogu kantselei värske ülevaate kohaselt oli Ivanova üks nendest saadikutest, kes kasutas esimesel poolaastal viimseni ära tööga seotud kulude hüvitamiseks ette nähtud 3368 eurot. Dokumentidest selgub, et Ivanova kasutas hüvitist väga aktiivselt erinevatel kohtumistel Lasnamäel.

Muu hulgas palus Ivanova riigikogu kantseleil hüvitada 1200 eurot, mille eest korraldas AOSB OÜ Lasnamäel mai alguses Euroopa päeva ürituse. Samuti tellis Ivanova Roi OÜ-lt 600 euro eest reklaammeeneid ja Kinkston OÜ-lt 300 euro eest tuhat värvipliiatsite komplekti, mis olid mõeldud jagamiseks Lasnamäe noortekeskuse suvelaagris.

Teisel poolaastal on Ivanova kasutanud ka 500 euro eest Oma Buss OÜ transporditeenust Lasnamäe eakate väljasõiduks ning lasknud AOSB OÜ-l korraldada septembri alguses üritusi Lasnamäe koolides. 1. ja 2. septembril toimunud üritusteks kulus dokumentide kohaselt 1500 eurot.

Ivanova selgitas, et on maksnud suuremate ürituste korraldamise eest ühele firmale, kes on seejärel võtnud enda kanda kogu korraldusliku poole: hoolitsenud nii mööbli, helitehnika kui ruumide rendi eest ning tellinud kohale suupisted.

Varem Lasnamäe linnaosa vanemana töötanud Ivanova kandideeris kevadistel valimistel Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita valimisringkonnas, kus kogus 1948 häält ja pääses ringkonnamandaadiga parlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles