Sulase tapnud eakas naine peab vaid aasta vanglas veetma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga
Nuga Foto: SCANPIX

Pärnu maakohus näitas kolmapäeval üles leebust sulase tapnud eakas naise osas ning saatis ta vaid üheks aastaks vanglasse.

Süüdistuse järgi toimus veretöö tänavu 18. veebruari õhtul kella 20.40 ajal Rapla maakonnas Vigala vallas asuvas talus, kus alkoholijoobes 62-aastane Niina läks tülli oma 32-aastase sulasega, kes oli samuti ohtralt alkoholi joonud. Naine haaras noa ja pussitas meest mitu korda, tekitades talle üliraskeid vigastusi. Juhtunut pealt näinud inimene helistas kiiresti kiirabisse, kuid meedikutel ei õnnestunud mehe elu päästa.

Kohtueelsel uurimisel ei osanud Niina tüli konkreetset põhjust välja tuua, märkides, et ohver oli väga purjus. Küll aga üritas ta end kaitsta väitega, et tegelikult ta meest noaga ei löönudki, vaid viimane komistas ja kukkus ise terariista otsa.

Kohtus Niina jutt siiski kinnitust ei leidnud ning kolmapäeval mõistis Pärnu maakohus ta tapmises süüdi. Küll aga näitas kohus karistust määrates üles leebust, mõistes varem karistamata eakale naisele lühimenetluse korras nelja aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse, millest ta peab vaid aasta reaalselt trellide taga veetma. Ülejäänud karistusaega ei pöörata täitmisele, kui Niina ei soorita nelja-aastase katseaja jooksul uut tahtlikku kuritegu.

Karistusseadustik näeb tapmise eest ette kuni 15-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles