Eesti entsüklopeedia ilmub digitaalsel kujul internetis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Entsüklopeediakirjastuse juht Hardo Aasmäe.
Entsüklopeediakirjastuse juht Hardo Aasmäe. Foto: Toomas Huik

MTÜ Entsüklopeedia sai Euroopa Liidu struktuurifondist 6,7 miljonit krooni entsüklopeedia digiteerimiseks ja internetis avaldamiseks.

MTÜ Entsüklopeedia juhataja Hardo Aasmäe ütles BNSile, et ajaloolise ning pildilise entsüklopeedilise teabevaramu digiteerimise projekti teostamise aeg on 18 kuud ning umbes poolteise aasta pärast on 60 000 ühikut materjali internetis kättesaadav.

Aasmäe sõnul on 60 000 ühikut materjali tegelikult väike osa Eesti entsüklopeediates ilmunud materjalidest, mida on kokku ligi 250 000 ühikut, seega tuleb info digiteerimisel teha valik. Samas tuleb digitaalne entsüklopeedia Aasmäe sõnul mitmekesisem, kuna internetti saab panna ka selliseid tekste ja pilte, mis on ruumipuuduse tõttu raamatutes ilmunud entsüklopeediatest välja jäänud.

Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus (RIA) eraldas MTÜ Entsüklopeediale 6,7 miljonit krooni digitaalse entsüklopeedilise teabevaramu loomuseks 27. septembri otsusega. Vastavalt majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi otsusele korraldab infotehnoloogia alaste projektide toetuse taotluste vastuvõttu ning menetleb neid RIA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles