Kättemaksuhimuline saatan lavastas firmajuhi kuriteos süüdi

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Kolpakov möödunud aasta kevadel Tartu maakohtu ees, kus talle mõisteti plahvatuse korraldamise eest 17 aasta pikkune vangistus.
Jaanus Kolpakov möödunud aasta kevadel Tartu maakohtu ees, kus talle mõisteti plahvatuse korraldamise eest 17 aasta pikkune vangistus. Foto: Margus Ansu

Milline inimene on valmis laskma ennast näkku peksta üksnes selleks, et endine ülemus saaks kohtus karistada kehalise väärkohtlemise eest? Ta leiab ka valetunnistaja, peaasi, et kätte maksta. See mees on Jaanus Kolpakov.

Niisiis asus riigikohus eile teistma ehk teisisõnu rehabiliteerima Rakvere ehituspoe juhti Riho Pikanõmmet, kelle endine alluv lavastas aastate eest süüdi kuriteos. Otsuse tegemine võtab aega, ent kuna teistmisavalduse esitas lisaks advokaadile ka Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross, pole kahtlustki – prokuratuur tunnistab tehtud viga.

Uskumatu lugu tuli ilmsiks siis, kui kaitsepolitsei asus uurima Kolpakovi katset oma endist elukaaslast õhku lasta. 2013. aastal Tartus korda saadetud teo eest sai mees 17 aastat Rootsi kardinaid.

Millega siis Kolpakov seekord hakkama sai? Ta asetas endise elukaaslase korteris pliidi sisse lõhkeseadeldise, mis plahvatas kohe, kui naine pliidi sisse lülitas. Imekombel jäi naine ellu, sest ta ei astunud pliidi sisselülitamiseks otse pliidi ette, vaid ulatus seda tegema kaugemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles