Tõhusam järelevalve on aidanud suurendada Peipsi kalavarusid

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kala.
Kala. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Järelvalve tõhustamine kalameeste tegevuse üle Peipsil on vähendanud õigusrikkumiste arvu ja aidanud suurendada järve kalavarusid.

Keskkonnainspektsioon on juba kolmandat korda koostöös teiste riigiametitega käivitanud operatsiooni «Peipsi lukku», mille raames kontrollitakse järvel kalameeste tegemisi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset Kaamerat».

Jälgitakse püügivahendite tähistust-märgistust, vahekaugusi, võrkude silmasuurust ja püünistesse sattunud alamõõdulise kala tagasiheitmist ning sadamates kontrollitakse lossimisega seotud nõuete ja hügieeninõuete järgimist.

«Selle operatsiooni üldine eesmärk ongi kalavarude säilitamine, nende heaperemehelik majandamine ja et kalapüük võiks jätkuda ka aastasadu, et oleks ka meie lastel Peipsi järvest kalu püüda,» selgitas keskkonnainspektsiooni Ida-Virumaa büroo juhataja Aivar Lainjärv.

Keskkonnainspektsiooni andmetel on olukord paranemas: üle-eelmisel aastal tuvastati rikkumisi 78 juhul, eelmisel aastal fikseeriti eksimusi 46 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles