Marianna Tarassenko: ma ei tea, kuidas sattusin musta nimekirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianna Tarassenko
Marianna Tarassenko Foto: Raigo Pajula / Postimees

Venekeelse Postimehe nädalalõpulehe Den za Dnjom ajakirjanik Marianna Tarassenko ütles, et ei oska pakkuda põhjuseid, miks ta lisati Ukraina musta nimekirja.

Öelda, et olen sellest üllatunud, tähendab mitte millegi ütlemist.

Selles otsuses on märgitud, et esindan reaalset ja/või potentsiaalset ohtu Ukraina riiklikele huvidele, julgeolekule, suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele. Samuti et soodustan terroristlikku tegevust ja/või et rikun inimeste ja kodanike õigusi ning vabadusi. Et kahjustan ühiskonna ja riigi huvisid. Lisaks, et panustan Ida-Ukraina alade okupatsiooni, eraettevõtete sundvõõrandamisse, omandiõiguste piiramisse, varalise kahju tekitamisse ja et kutsun üles Ukraina majandusarengu ning tema kodanike eneseteostuse, õiguste ja vabaduse takistamisele.

Jumal teab! Ma ei tea, kuidas mul õnnestus seda kõike teha, sest pärast Nõukogude Liidu lagunemist ei ole ma kordagi olnud Ukrainas ja mul ei ole olnud vähimatki kavatsust sinna minna. Mitte mingisuguseid materiaalseid ega muid huvisid mul Ukrainas ei ole!

Terrorismi, okupatsiooni ja territoriaalse terviklikkuse rikkumise mõistan mistahes kujul hukka. Toetan täielikult ükskõik millise riigi majanduslikku arengut.

Sündmuseid, mis on Ukrainas aset leidnud, ei kajasta ma juba ammu. Kui ikkagi kirjutasin, siis kas väljendades oma seisukohti, millele on õigus igal demokraatliku riigi elanikul, või andes võimaluse Ukraina elanikele ja/või toetajatele ning praeguse ametisoleva presidendi Petro Porošenko poolehoidjatele.

Püüan kanda vääriliselt sanktsioonide koormat, mille on kehtestanud mulle Ukraina riik.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles