Konservatiivne Rahvaerakond tahab riigikogu kuluhüvitise kaotada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Opositsioonilise Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon andis täna riigikogu menetlusse eelnõu, mis kaotaks saadikute kuluhüvitise.

Saadikurühma esimees Martin Helme ütles eelnõu algatades, et riigikogu liikme palk ja parteidele antav riiklik rahastus on piisav, et katta ära riigikogu liikme suhtlus valijatega. «Lisaks sellele on tegemist rahva õiglustunnet rängalt riivava praktikaga ja me ei leia, et sellega peaks jätkama,» lausus ta.

Praegu hüvitatakse riigikogu liikmetele tööga seotud kulutused kuni 30 protsendi ulatuses lihtliikme palgast, aastas kulub hüvitistele umbes miljon eurot. Helme sõnul saaks seda raha kasutada näiteks lastetoetusteks või ka sotsiaalmaksu langetamiseks. «Loomulikult, see ei kata kõiki vajadusi, aga see oleks väga hea signaal avalikkusele,» lisas ta.

Riigikogu kantselei värskest ülevaatest selgus, et märtsi lõpus tööd alustanud saadikud kasutasid esimesel poolaastal kulude hüvitamiseks 223 000 eurot, millest valdav osa ehk üle 158 000 euro läks sõidukuludele. Viimseni kasutas kuluhüvitisteks ette nähtud summa ära neli saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles