Politseinikud nabisid kinni kihutanud mootorratturid

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu / Järva Teataja

Korrakaitsjad pidasid kinni kaks mootorratturit, kes sõitsid Tallinna-Narva maanteel lubatust kaks korda kiiremini.

6. septembril pidasid Rakvere patrullpolitseinikud Vinni vallas kinni mootorratturi, 26-aastase Argo. Mootorrattur sõitis 50km/h alas ligikaudu kolm korda kiiremini ehk 155 km/h. Juht põhjendas kiiruseületamist sellega, et sooritas möödasõitu, edastas politsei pressiesindaja.

8. septembril tegi Viru maakohus otsuse, mille alusel karistati rikkujat 28-päevase arestiga, mis asendati 28 tunni üldkasuliku tööga.

Peaaegu nädal hiljem, 14. septembril sõitis 34-aastane Deniss mootorrattaga Sõmeru vallas Tallinna-Narva 102. kilomeetril asulavälisel teel kiirusega 171 km/h. Lubatud kiirus sellel teelõigul on 90 km/h. Politseipatrull pidas ka sel korral kihutava mootorratturi kinni.

Eile tegi Viru maakohus otsuse mõista Deniss süüdi liiklusseaduse rikkumises ja mõista talle karistuseks 28 päeva, mis asendati 28 tunni üldkasuliku tööga. Kuna Denissil oli ka varasemaid liiklusrikkumisi, siis kohaldati talle lisakaristus ja temalt võeti ära mootorsõiduki juhtimise õigus kuueks kuuks.

«Möödasõidu sooritamine ei vabanda kiiruseületamist. Igasuguse manöövri sooritamine peab vastama liiklusseaduse nõuetele ja olema piisavalt turvaline,» tõdes Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla.

Alla sõnul algab turvaline sõit juhist endast. «Mootorrattur peab mõistma, et liikluskeerises võivad toimuda pidevad muudatused. Igasugune kiirustamine võib kaasa tuua vea või eksimuse, mille tagajärjed võivad olla kurvad,» sõnas ta.

«Kõige olulisem on meeles pidada seda, et mootorratturil pole sellist metallist kesta ümber nagu see on autojuhtidel. Kas on mõtet riskida enda elu ja tervisega, vaid selleks, et jõuda sihtpunkti mõned minutid varem? Mina arvan, et mitte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles