Andrei Babin: kurb, et mind lisati Ukraina vaenlaste nimekirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Babin
Andrei Babin Foto: Postimees.ee

«Arvan, et ma sattusin musta nimekirja oma ainsa kommentaari tõttu, mis ma sel teemal olen kirjutanud. Arvan siiani, et on mõistlik esitada erinevaid arvamusi teemadel, mis puudutavad väga paljusid inimesi,» kommenteeris vabakutseline ajakirjanik Andrei Babin.

«Kurvastas, et mind lisati Ukraina vaenlaste nimekirja, kes ohustavad Ukraina terviklikkust ja konstitutsioonilist korda. See kurvastab mind, sest ma ei ole Ukraina vaenlane. Ma armastan Ukrainat ja ukrainlasi. Mulle assotsieerub see riik soojuse, külalislahkuse, heade inimeste, sinise taevaga. Olen Ukrainas käinud palju kordi ja sellest ka lugusid kirjutanud. Viimati olin seal 2004. aastal.»

Ajakirjanik arvab, et ta sattus musta nimekirja oma ainsa artikli pärast, mis ilmus eelmise aasta suvel seoses sündmustega Ida-Ukrainas, kui seal käis suurem sõjategevus ja hukkusid inimesed. Artikkel pealkirjaga «Hoian sulle pöialt, Uus-Venemaa!» («Держу кулаки за тебя, Новороссия!») avaldati Den za Dnjomi arvamusküljel. «Kirjutasin selle vastuseks ühes teises lehes väljaandes ilmunud arvamusele. Arvan siiani, et on normaalne arutleda üksteisega ja avaldada erinevaid nägemusi sündmuste kohta, mis puudutavad väga paljusid inimesi.»

Antud artiklis kirjutas Babin näiteks: «Seal, Uus-Venemaal, nagu esitletakse, on Vene maailma eesliin. Seal toimub ebavõrdne võitlus selle maailma ja selle vastaste vahel.»

«Igale mõistlikule inimesele peaks olema selge, et kui kedagi süüdistada lennukatastroofis, siis see peaks olema Ukraina, kelle vastutusalas lasti lennuk alla. Pole oluline, kelle poolt.»

Ajakirjaniku sõnul ei kavatse ta oma õiguste kaitseks kohtu poole pöörduda ning loodab, et terve mõistus võidab niigi.

Copy
Tagasi üles