Raudsaar: esile tuleks tuua isikute konkreetsed teod, mis on põhjustanud sanktsioonid

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Raudsaar
Mart Raudsaar Foto: Peeter Langovits

Mõned nimed, sealhulgas kaks Eesti ajakirjanikku Porošenko nimekirjas tunduvad olevat sinna sattunud juhuslikult, ütles Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor Mart Raudsaar.

«Samas ei saa ma välistada, et presidendi administratsioonil on teada mingeid fakte, mida meie ei tea: sellisel juhul peaksime kuulma aga rohkem argumentatsiooni,» lisas Raudsaar.

«Kahtlemata on Ukraina raskes olukorras, kuna rünnaku all on nende territoriaalne terviklikkus, mida muide garanteerisid talle tuumarelvadest loobumise eest suurriigid. Siiski oleks Ukraina võimudele oluline järgida printsiipi «tauni pattu, mitte aga patust»,» rääkis ta.

«Teisisõnu, esile tuleks tuua isikute konkreetsed teod, mis on põhjustanud sanktsioonid. Kui nimetatud kaks Eesti ajakirjanikku on oma tegevuses lähtunud ajakirjanduseetikast, siis väärivad nad meie selget toetust,» ütles Raudsaar.

Ukraina võimude kritiseerimine mingis kontekstis ei tähenda Raudsaare sõnul automaatselt Ukrainat ründavate jõudude toetamist.

Copy
Tagasi üles