Algab kohtuprotsess Viljandi koolitulistaja üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna kool Viljandis.
Paalalinna kool Viljandis. Foto: Margus Ansu

Reedel algab Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas istung, kus arutatakse Viljandi Paalalinna kooli õpetaja tapmises süüdistatava 16-aastase noormehe kriminaalasja, kohus loodab lahendini jõuda oktoobriks, vahendas BNS.

Süüasja arutamine kinnisel istungil toimub praeguse ajakava järgi lisaks reedele ka 22. kuni 25. ja 30. septembril ning 1. ja 7. oktoobril. Sel ajal uuritakse tõendeid, sealhulgas kuulatakse üle süüdistatav, kannatanud ja tunnistajad, ning peetakse kohtuvaidlused.

Kohtulahendi avalik kuulutamine peaks eeldatavasti toimuma 20. oktoobril.

Mullu 27. oktoobril veidi enne kella 14 avas 15-aastane poiss Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal relvast tule, mille tagajärjel sai surma sama kooli saksa keele õpetaja Ene Sarap. Tulistaja oli sama kooli 9. klassi õpilane ning veretöö ajal viibis samas klassiruumis peale õpetaja veel neli inimest.

Poiss avas tule oma isa seaduslikust relvast. Praegu on teada, et tulistamiseks kasutatud relv asus poisi elukohas lukustatud relvakapis.

Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Süüdimõistmise korral saab poissi karistada maksimaalselt 10-aastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles