Politsei hoiatab: liikvel on uute autode vargad

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viimastel nädalatel on politsei saanud mitu teadet suhteliselt uute autode vargusest või varguse katsest, mistõttu politsei soovitab kahtlustäratavast tegevusest esimesel võimalusel teada anda.

Augustikuu lõpust alates on Eestis hakanud levima kahte viisi sõidukivargused. Esimesel juhul varastatakse paari-kolme aasta vanune sõiduk kas inimese elukohast või automüügiplatsilt.

Teisel juhul murravad kurjategijad öösel uuselamurajoonis majja sisse kas osaliselt avatud ukse või akna kaudu või lõhuvad majja pääsemiseks akna. Neil puhkudel on majast kaasa võetud maja ette pargitud sõidukite võtmed ning neid kasutades sõidukeid varastatud. Üldjuhul on kannatanud avastanud varguse hommikul ärgates. Alles siis avastatakse, et majas on see käidud, sõiduk kaduma läinud ning mõnel juhul ka majast muid esemeid varastatud.

Politsei palub olla tähelepanelik oma lähiümbruses toimuva suhtes. Kui märgatakse näiteks uuselamute rajoonis majade vahel liikumas autosid, mis ei kanna Eesti registrimärki ja mida seal varem kohatud ei ole, siis on õige oma tähelepanekutest (numbrimärk, auto mark jne) teada anda politseile, helistades hädaabinumbril 112. Igasugust abistavat infot, mis võib kaasa aidata autovaraste tabamisele, võib saata e-postiga autovargused@list.politsei.ee

Lääne prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Margus Sass: «Oma varasematest kogemustest teame, et aktiivne suhtlus kogukonna ja politsei vahel aitab nii vargad tabada kui ka varastatud autode jälile saada, aga ka järgmised vargused ära hoida. Ei maksa unustada, et kui varas on külastanud naabrit, ei ole välistatud, et lahkudes pandi silm peale ka kõrvalmajade ees pargitud autodele. Seega soovitame inimestel omavahel teha koostööd ja jagada seda infot ka politseiga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles