Matemaatikaoskajate tippu on tõusnud Narva keeltelütseum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum
Klassiruum Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Matemaatikas kõige tugevamaks osutusid teist aastat järjest Narva keeltelütseumi abituriendid, ka teised Narva õpilased on matemaatikas silmatorkavalt häid tulemusi saanud.

Laia matemaatika riigieksami sooritasid tänavu kõige paremini Narva keeltelütseumi abituriendid - keskmiselt 88,3 punktile. Neile järgnesid Tallinna reaalkooli õpilased, kelle keskmine oli 83,9 punkti. Kohe kannul on Narva Vanalinna riigikooli õpilased (eksamit sooritas küll vaid 8 inimest) 82,9 punktiga.

Saue gümnaasiumi abiturientide tulemus oli 80,5 punkti ja Käina gümnaasiumil 77,9 punkti.

Tallinna Prantsuse lütseumi abiturientide laia matemaatika riigieksami keskmine tulemus oli 77,8 ja Hugo Treffneri gümnaasiumi omadel 77,7 punkti. Nõo reaalgümnaasiumi noored said keskmiselt tulemuseks 74,7 punkti, Narva kesklinna gümnaasiumi abituriendid 74,2 ning Tallinna Tõnismäe reaalkooli noored 73,7 punkti.

Ka kitsa matemaatika riigieksami tulemuste poolest olid esiotsas Narva keeltelütseumi noored (84,8 punkti), järgnesid Tallinna Prantsuse lütseumi (77,2) ja Paldiski ühisgümnaasiumi õpilased (71,4 punkti).

Ka mullu said parima matemaatikatulemuse Narva humanitaargümnaasiumi (nüüd Narva keeltelütseumi) õpilased, ehkki mullu oli neil parim tulemus vaid kitsas matemaatikas. Laias matemaatikas torkasid mullu parimatena silma hoopis Kolga keskkool 88,0 ja Vinni-Pajusti gümnaasium 87,1 punktiga.

Maakondade lõikes on parimad kitsa matemaatika tulemused Jõgevamaa koolinoortel (keskmine 51,7), Valgamaa (51,6) ja Pärnumaa (50,6) abiturientidel.  Laia matemaatikat tegid keskmiselt kõige tugevamalt  Hiiumaa noored (69,9 punktile).

Suurimad tõusjad ja langejad

Võrreldes eelmise aasta matemaatika laia eksami tulemustega tegi väga suure hüppe Saue gümnaasium, mille keskmine tulemus 80,5 punkti on eelmise aasta tulemusest 20,9 punkti võrra kõrgem. Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasium parandas keskmist tulemust 15 punkti võrra. 

Eelmisel aastal matemaatika laia eksami tulemuste tabelis tähelennu teinud Vinni-Pajusti gümnaasiumi keskmine tulemus eelmisel aastal oli 87,1 punkti, sel aastal aga 56,1. Laia eksami valinud eksaminande oli Vinni-Pajusti gümnaasiumis nii eelmisel kui ka sel aastal 14. Kõvasti kukkus ka Elva gümnaasium, mille keskmine tulemus langes 27 punkti võrra. Võrreldes eelmise aasta tulemusega tegi 35,6 punkti võrra kehvema tulemuse ka Kilingi-Nõmme gümnaasium. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles