ERR: me ei vahenda Korea usumehe üritust

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reklaamplakatid Tallinna tänavatel kutsuvad nädalavahetusel osa saama Lõuna-Korea kultuuripäevadest.
Reklaamplakatid Tallinna tänavatel kutsuvad nädalavahetusel osa saama Lõuna-Korea kultuuripäevadest. Foto: Peeter Langovits

Vastupidiselt ürituse korraldajate väidetele, ei vahenda rahvusringhääling nädalavahetusel Tallinnas peetavaid ja sektantlikus ajupesus kahtlustatavaid Lõuna-Korea kultuuripäevi, teatas ERRi pressiesindaja.

«Tänane Postimees väidab ekslikult, et Eesti Rahvusringhääling vahendab Lõuna-Korea kultuuripäevade nime all toimuvat üritust Saku Suurhallis,» teatas ERRi pressiesindaja Anneli Tõevere-Kaur.

Tema sõnul on nende roll vaid selles, et olid nõus rentima ülekandetehnikat.

«Ürituse korraldajad on rentinud Eesti Rahvusringhäälingult ülekandejaama, kuid ülekannet teostavad Lõuna-Korea režissöörid,» märkis pressiesindaja.

Tema sõnul pakuti ERRile võimalust vahendada sündmust Eesti televaatajatele, aga rahvusringhääling loobus sellest.

Lõuna-Korea kultuuripäevade korraldajad saatsid eile laiali pressiteate, kus märkisid muuhulgas: «Eesti Rahvusringhäälingu vahendusel kantakse Tallinnas toimuv festival üle enam kui 200 riigi televisioonis, mis esitleb kogu maailmale Tallinna kui Euroopa 2011. aasta Kultuuripealinna.»

Tänases Postimehes ütlevad mitmed ürituse ja seal esineva pastor Jaerock Lee taustaga kursis olevad inimesed, et nädalavahetusel Rocca al Mare Suurhallis korraldatavad Lõuna-Korea kultuuripäevad on tegelikult esmajoones religioosne festival.

Ürituse peaesinejana reklaamitakse doktor Jaerock Lee’d, kes on Lõuna-Korea Souli Manmini kiriku pastor. Tema evangelistlik liikumine on aga valeõpetuse levitamise tõttu Korea Kirikute Nõukogus välja heidetud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles