Võrumaal hukkus paisjärve sõitnud autos 17-aastane tüdruk

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna varahommikul toimus raske liiklusõnnetus Võrumaal, kui juhtimisõiguseta ja joobes mehe juhitud auto sõitis paisjärve. Õnnetuses hukkus sõidukis viibinud 17-aastane tüdruk.

Teate õnnetusest Sõmerpalu vallas Lakovitsa külas sai häirekeskus täna hommikul kell 5.14. Esialgsetel andmetel kaotas sõiduautot Audi juhtinud 25-aastane mees ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu vasakkurvis auto üle kontrolli ja sõitis teelt välja Jaaska ojal olevasse paisjärve. Sõidukis juhi kõrval kaasreisijana viibinud 17-aastane tüdruk hukkus sündmuskohal vaatamata meedikute püüdele teda elustada.

Politsei tuvastas, et sõiduki juht oli joobes ja ei omanud juhtimisõigust. Samasuguselt rikkumiselt tabas politsei mehe ka kuu aega tagasi ning selle eest ootab teda kohtuistung väärteomenetluses septembrikuu lõpus.  Sõiduki tagaistmel viibinud kaks meest ja üks naine õnnetuses viga ei saanud.

Juhtunu osas on algatatud kriminaalmenetlus, mille käigus selgitatakse välja kõik täpsemad asjaolud.

Võru politseijaoskonna vanemliikluspolitseinik Tarmo Tammesoo sõnul on äärmiselt kahetsusväärne ja ka mõistmatu, et vaatamata mitmetele traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetustele, mis sel aastal juhtunud on ja mis justkui hoiatavaks näiteks peaksid olema, leidub ikka noori, kes joobnuna autorooli istuvad ja kaaslasi, kes oma elu sellise juhi kätte usaldavad.

«Politsei ei väsi rõhutamast, kui ohtlik on joobes juht liikluses. Kui siia juurde lisada veel juhi kogenematus ja juhtimiseks vastava ettevalmistuse puudumine ning liiga uljas sõit, siis kahjuks ei lase rasked tagajärjed end oodata. Täna oli selle hinnaks ühe noore inimese elu,» sõnas Tammesoo.

«Joobnuna autorooli istumine on lubamatu. Paraku ei jõua politsei kõikjale ja seetõttu peaksid ka sõbrad-tuttavad tegema kõik endast oleneva, et selline juht autorooli ei istuks. Kindlasti tasub aga igaühel, kes sõiduautosse kaasreisijana istub korraks peatuda ja mõelda, kas tema turvaline teekond on tagatud ja vähimagi kõhkluse korral leida sõiduks mõni muu viis,» lisas Tammesoo.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles