Ligi: venekeelne AK näitas avalikkusele mitte mõeldud infot

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Jaanus Lensment

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi kirjutas sotsiaalmeedias, et venekeelne «Aktuaalne Kaamera» näitas Tallinna ja Narva koolide õppekeelt puudutavas uudisloos materjale, mis ei olnud mõeldud avalikkuse jaoks.

«Tallinna ja Narva eranditaotlustele ei õnnestunud vastust anda poolteist aastat, sest polnud üksmeelt panna teemat valitsuse päevakorda. Kui ta sinna neljapäevaks siiski jõudma hakkas, oli see venekeelsel «Aktuaalsel Kaameral» teada mitu päeva ette, ka enne haridusministrit, ja ette näidata ekraanipilt valitsuse infosüsteemist, mis ei ole avalik,» kirjutas Ligi Facebookis.

Ta lisas hiljem täpsustuseks: «Lekkeid kontrollitakse. Antud juhul polnud tegu riigisaladusega, aga fakt, et info ei olnud avalikkusele määratud.»

Ligi sõnul oli uudis nagu kurdi ja pimeda dialoog. «Mulle pandi vastu vaidlema kolm, sealhulgas Kõlvart ja Ossinovski, esitama väiteid, mida mul ei lastud üldse kommenteerida. Kõlvartilt tulid Vene saatkonna jutupunktid, taustatekst rääkis, nagu otsustataks, kas venekeelne gümnaasiumiharidus Tallinnas säilib, ehkki asjaks, mida säilitada, juriidiliselt üle 40% venekeelsuse osakaaluks, pole õigust praegugi,» kirjeldas Ligi.

Eesti Rahvusringhäälingu uudistejuht Urmet Kook ütles, et Jürgen Ligi eksib.

«Paraku Ligi eksib kui väidab, et venekeelne «Aktuaalne Kaamera» oleks näidanud valitsuse infosüsteemist lekkinud infot. Meie ajakirjanikud vaatavad sütemaatiliselt üle ministeeriumide dokumendiregistreid ning venekeelse «Aktuaalse Kaamera» toimetaja leidis need dokumendid põllumajandusministeeriumi avalikust dokumendiregistrist, keegi ei lekitanud neid meile,» ütles Kook.

«Miks põllumajandusministeerium oma dokumendiregistrisse need dokumendid eelnevalt üles pani, on küsimus juba neile,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles