Prantsuse välisminister: bin Ladeni avaldus oli ootuspärane

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Nigeris pantvangistatud ja siiani islamistide käes olevatest prantslastest, madagaskarlasest ja togolasest.
Pilt Nigeris pantvangistatud ja siiani islamistide käes olevatest prantslastest, madagaskarlasest ja togolasest. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa on küll rünnakute suhtes valvel, kuid Osama bin Ladeni avaldus oli ootuspärane, kommenteeris terroriorganisatsiooni Al Qaeda juhi eilset ähvardust välisminister Bernard Kouchner.


«Need vastuvõetamatud ähvardused pole uued,» märkis Kouchner. «Härra bin Laden kasutas ära oma võimalust. See oli oportunism. See ei ole tema, see pole härra bin Laden, kes peab pantvange (Nigeris röövitud viit Prantsuse kodanikku – toim) kinni, asi on märksa keerulisem.»

«Me ootasime seda ähvardust ning mina ei usu, et bin Ladeni käsutuses on samad vahendid, mis tal kunagi olid,» lisas Prantsusmaa välisminister.

Ta lisas, et luure peab veel leidma kinnitust väitele, et eile telekanali Al Jazeera eetrisse lastud audiolindil rääkijaks on Al Qaeda liider. «See on tõenäoliselt, aga mitte kindlalt tema,» märkis Kouchner.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles