Võrumaal raske liiklusõnnetuse põhjustanud roolijoodik võeti vahi alla

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaal sõitis purjus juht 19. septembril 2015. paisjärve, autos olnud 17-aastane neiu hukkus.
Võrumaal sõitis purjus juht 19. septembril 2015. paisjärve, autos olnud 17-aastane neiu hukkus. Foto: Lõuna prefektuur

Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel alustas Lõuna prefektuur eile varahommikul Võrumaal juhtunud liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust. Juhtimisõiguseta ja joobes mees, kes juhtis auto paisjärve, on võetud vahi alla.

Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi 422 lõigu 1 tunnustel, mis näeb ühe hukkunuga liiklusõnnetuse põhjustamise puhul maksimumkaristusena ette kuni viieaastast vangistust.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri valveprokurör Alar Häidbergi sõnul on autot juhtinud sõidukijuht, 25-aastane mees kahtlustatavana üle kuulatud.

Esialgsetel andmetel viibis mees koos sõprade ja tuttavatega üleeile õhtul alanud sünnipäevapeol, kus tarvitati alkoholi. «Eile varahommikul sõitis viieliikmeline seltskond peolt autoga ära. Rooli istus alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta mees,» kommenteeris prokurör pressiteate vahendusel.

Kuna on alust arvata, et mees võib ka edaspidi liiklussüütegusid toime panna, esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur eeluurimiskohtunikule vahistamistaotluse. Täna andis kohus loa mehe vahistamiseks.

Kuna kõik menetlusosalised ei ole veel üle kuulatud, siis ei ole praegu võimalik täiendavaid uurimisandmeid avaldada, teatati Lõuna ringkonnaprokuratuurist.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Võru politsei.

Õnnetus juhtus, kui esialgsetel andmetel kaotas sõiduautot Audi juhtinud 25-aastane mees ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu vasakkurvis auto üle kontrolli ja sõitis teelt välja Jaaska ojal olevasse paisjärve. Sõidukis juhi kõrval kaasreisijana viibinud 17-aastane tüdruk hukkus sündmuskohal vaatamata meedikute püüdele teda elustada.

Politsei tuvastas, et sõiduki juht oli joobes ja ei omanud juhtimisõigust. Samasuguselt rikkumiselt tabas politsei mehe ka kuu aega tagasi ning selle eest ootab teda kohtuistung väärteomenetluses septembrikuu lõpus. Sõiduki tagaistmel viibinud kaks meest ja üks naine õnnetuses viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles