Otse: riigikogus arutatakse üldhariduskoolide rahastamist lapsevanemate abiga

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klass
Klass Foto: SCANPIX

Postimees vahendab täna otsepildis parlamendi riigieelarve kontrolli komisjoni avalikku istungit, kus on arutelu all riigikontrolli auditiaruanne, mis puudutab annetuste või õppetoetuste nime all lastevanemetelt raha kogumist üldhariduskooli õppekava täitmiseks. 

Riigikontrolli hinnangul on Tallinna ja Tartu 10 auditeeritud koolist kaheksas arvestatud õppeprogrammi elluviimisel rohkemal või vähemal määral lastevanemate kaasrahastamisega, mis pole kooskõlas põhimõttega, et omavalitsuse üldhariduskoolis peab saama õppida õppemaksuta ja kool ei tohi vanematelt kaasrahastamist eeldada, teatas riigikogu pressiesindaja.

Riigikontroll rõhutas, et õppekava täitmiseks lastevanematelt kaasrahastuse küsimine on seadusega otsesõnu keelatud.

Kell 13 algaval avalikul istungil osalevad haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi ja asekantsler Mart Laidmets. Kutsutud on ka Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula ja Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Riho Raave.

Koole esindavad istungil Tallinna Reaalkooli direktor Ene Saar ja Tallinna Reaalkooli Hoolekogu esindaja Madis Päts ning Tartu Miina Härma Gümnaasiumi direktor Ene Tannberg.

Riigikontrolli auditiaruannet, mis käsitleb üldhariduskoolide finantseerimisest lastevanemate rahast, tutvustavad kohaliku omavalitsuse auditi osakonna peakontrolör Airi Mikli, sama osakonna auditijuht Tambet Drell ja audiitor Ines Vali. Osaleb ka kommunikatsiooniteenistuse juhataja Toomas Mattson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles