Komisjon: liiklusohutuses tuleb seada uued eesmärgid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeva õhtul majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis kogunenud liikluskomisjon tõdes, et Eesti peab seadma liiklusohutuses uued eesmärgid.

Tänavu esimese üheksa kuuga hukkus liikluses 57 inimest, eelmisel aastal samal ajal 76.

Samas on samale tasemele jäänud liiklusõnnetused, mille üheks osapooleks on jalakäija. Pimeda aja saabudes tuleb ikka ja jälle meenutada, et jalakäijate märgatavuse parandamiseks ja  ohutuse tagamiseks on oluline kanda helkurit.

Komisjoni juht Juhan Parts ütles, et lisaks liiklussurmade vähendamisele tuleb edaspidi suurt rõhku pöörata ka raskete vigastustega lõppevate liiklusõnnetuste vähendamisele. «Me oleme suutnud oluliselt vähendada liikluses hukkunud inimeste hulka. See on olnud mitmete osapoolte töö hea tulemus, aga me peame oma liikluse saama veelgi ohutumaks,» lisas ta.

Liikluskomisjon arutas ka Euroopa Liidu liiklusohutusprogrammi 2011-2020 suuniseid ja eesmärke. Kuna Euroopa liiklusohutusprogrammis on kavandatud vähendada liikluses
hukkunute arvu poole võrra aastaks 2020 võrreldes aastaga 2010, siis tuleb ka Eestil vaadata üle liiklusohutusprogrammi rakendusplaanis 2012-2015 kavandatavat eesmärgid.

Lisaks arutas komisjon veel maanteede talihooldega ja kiiruskaameratega seonduvaid küsimusi. Komisjon tõdes, et kiiruskaamerate paigaldamine on ennast õigustanud, sest lubatud piirkiiruse ületajate osakaal kaamerate mõjupiirkonnas on vähenenud ning liiklus on muutunud rahulikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles