Pentuse kaitsja soovib tsiviilhagi rahuldamata jätmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autorollo kirjaga haagis Rakveres.
Autorollo kirjaga haagis Rakveres. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Autorollo pankrotikaasuse raames kriminaalsüüdistuse saanud Väino Pentuse kaitsja Marko Kairjak taotles esmaspäeval Harju maakohtus tema kaitsealuse vastu esitatud tsiviilhagi rahuldamata jätmist, kuid kohus polnud sellega päri.

Kairjak märkis, et prokurör kavatseb esitada Pentuse vastu panktorihalduri hagi, mis pärineb 2012. aasta 30. novembrist. Samas on Autorollo tsiviilasjas jätnud kohus samalaadse hagi Pentuse vastu rahuldamata 2013. aasta 12. aprillil, kusjuures pankrotihaldur pole sellele vastu vaielnud.

Kairjak leidis, et kuna tema kaitsealune Väino Pentus on pankrotis ja käimas on võlgadest vabastamise menetlus, ei saa tema vastu hagisid esitada ja kohus peaks juba protsessi alguses selle rahuldamata jätma.

Põhja ringkonnaprourör Vallo Kariler vaidles kaitsjale vastu, märkides, et praeguses staadiumis ei saa kohus hagide edasise saatuse kohta otsuseid langetada. Karileri sõnul annab kohus vastavalt kriminaalmenetluse seadustikule hagide osas seisukoha kohtuotsusega.

Kohus leidis pärast mõningast vaagimist, et kaitsja taotlus tuleb rahuldamata jätta. Seejärel jätkas kohus süüasja kohtulikku uurimist tõendite vaatamisega.

Roode ja Pentus kinnitasid 10. septembril kohtus, et süüdistus on küll arusaadav, kuid end süüdi nad ei tunnista. Kaitsjad väitsid, et ei toeta nii süüdistust kui ka tsiviilnõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles