Prokuratuur: Võrumaal rängas avariis hukkunud neiu oli sõidukijuhi elukaaslane, laps viibib vanaema juures

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrumaal üleeile varahommikul rängas avariis hukkunud 17-aastane Helen oli sõidukit juhtinud alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta 25-aastase Tarmo elukaaslane ning nende ühise väikese lapse ema.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas Postimehele, et autojuht ja hukkunud neiu olid elukaaslased ning neil on väike laps. Kostina sõnutsi on laps praegu vanaema juures.

Teate õnnetusest Võrumaal Sõmerpalu vallas Lakovitsa külas sai häirekeskus üleeile hommikul kell 5.14. Esialgsetel andmetel kaotas sõiduautot Audi juhtinud Tarmo ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu vasakkurvis auto üle kontrolli ja sõitis teelt välja Jaaska ojal olevasse paisjärve. Tarmo kõrval kaasreisijana viibinud Helen hukkus sündmuskohal vaatamata meedikute püüdele teda elustada.

Politsei tuvastas, et sõiduki juht oli joobes ega omanud juhtimisõigust. Samasuguselt rikkumiselt tabas politsei mehe ka kuu aega tagasi ja selle eest ootab Tarmot kohtuistung väärteomenetluses septembrikuu lõpus. Sõiduki tagaistmel viibinud kaks meest ja üks naine õnnetuses viga ei saanud.

Liiklusõnnetuse asjus on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 422 lõigu 1 tunnustel, mis näeb ettevaatamatusest tekitatud raske tervisekahjustusega või põhjustatud inimese surmaga liiklusõnnetuse põhjustamise korral maksimumkaristusena ette kuni viieaastast vangistust.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri valveprokuröri Alar Häidbergi sõnul on autot juhtinud Tarmo kahtlustatavana üle kuulatud.

Esialgsetel andmetel viibisid Tarmo ja Helen koos sõprade ja tuttavatega reede õhtul alanud sünnipäevapeol, kus tarvitati alkoholi. Prokuröri sõnul sõitis üleeile varahommikul viieliikmeline seltskond peolt autoga ära ning rooli istus alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta Tarmo.

Kuna oli alust arvata, et Tarmo võib ka edaspidi liiklussüütegusid toime panna, esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur eeluurimiskohtunikule vahistamistaotluse. Eile andis kohus loa mehe vahistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles