Kohus jättis Pauluse protsessi süüdistatavad vahi alla

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit.
Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit. Foto: Sander Ilvest

Kohtunik kontrollis, kas Assar Pauluse väidetava jõugu liikmete vahi all hoidmine on põhjendatud. Kedagi vahi alt ei vabastatud. 

Süüdistatavatest on selles protsessis vahi alla võetud Assar Paulus, Taago Vool, German Svetšnikov, Andres Vaik ja Peep Havik.

Paulus on vahi all 2014. aasta aprillist ja teda süüdistatakse kuritegeliku jõugu loomises ja juhtimises. Lisaks ka väljapressimises, dokumendi võltsimises ja selle kasutamises.

Havik ja Vaik on süüdistuste kohaselt kaks teist jõugu juhti. Havikut süüdistatakse ka väljapressimises. Vaik sai süüdistuse ka inimkaubanduses, rahapesus, dokumendi võltsimises ja selle kasutamises.

Svetšnikov viibib vahi all kuritegelikku ühendusse kuulumise ja tulirelva ebaseadusliku käitlemise süüdistuste tõttu.

Taago Voolu süüdistatakse kuritegelikku ühendusse kuulumises ja väljapressimises.  

Jõuku kuulumises süüdistatavad Ats Pärnaste, Virgo Raudsepp ja Sivart Saarmann kannavad karistust juba teiste kuritegude eest.

Erik Meier ja Gennadi Starodubtsev on teistes kriminaalasjades vahi all.  

Jõuku kuulumises ja väljapressimises süüdistatud Jaanus Kivimaa on elektroonilise valve all. Ka tema puhul leidis kohtunik, et see on põhjendatud.

Kaitsjad taotlesid, et süüdistatavad vahi alt vabastataks ja neile kehtestataks elukohast lahkumise keeld tõkendina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles