Eelmisel nädalal võttis endalt elu kolm politsei- ja piirivalveameti töötajat

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik tööpostil.
Politseinik tööpostil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lisaks Haapsalu piirivalvurile võttis eelmisel nädalal endalt elu veel kaks politseiametnikku.

Esimene enesetapp leidis aset teisipäeval, 15. septembril, kui Võrus tulistas end politseiametnik töövälisel ajal isiklikust relvast oma kodu juures.

Kolmapäeval, 16. septembril võttis ametnik Haapsalus politseihoones endalt elu, kui talle esitati kahtlustus kuriteos.

Eelmise nädala reedel, 19. septembril leidsid kolleegid Kuressaare politseijaoskonna ruumidest endalt teenistusrelvaga elu võtnud kolleegi surnukeha. 

Politsei andmeil oli tegemist erinevate isiklike tagamaadega sündmustega ja eetilistel kaalutlustel ei peeta võimalikuks juba avaldatule täiendavalt juhtumite detaile avaldada. Kõigi nende juhtumite täpsemate asjaolude uurimiseks on alustatud menetlust.  

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Elmar Vaheri kommentaar:

«Need kolm enesetappu on oma tagamaadelt väga erinevad, kuid suhtume olukorda äärmiselt tõsiselt, sest juhtumid on aset leidnud väga lühikese aja jooksul,» ütles Vaher.

Täna on PPA direktori sõnul ameti inimestel kõige enam vaja rahu. «PPA juhtkonna peamine ülesanne lähiajal on toetada meie inimesi ja luua võimalused, et kolleegid saaksid võtta aega oma meeskonnaga koosolemiseks.»

«Oleme andnud puhkeaega nendele inimestele, kes olid sündmustega vahetult seotud, kuid arusaadavalt peab ka meie igapäevane töö jätkuma,» lisas Vaher.

Vaher märkis, et politseil on olemas hingeabi võrgustik nii nende enda kaplanite kui ka psühholoogilist nõustamist ja abi pakkuvatest ekspertidest. «Seda võrgustikku oleme nädala jooksul samm-sammult rakendanud ning nii silmast-silma kui ka üksuste sisesed kohtumised ja arutelud jätkuvad.»

«PPA on heade inimeste tugev kooslus,» ütles Vaher, lisades, et politseiametnike töös on emotsionaalselt raskeid juhtumeid ja pinget omajagu. «Iga päev vajavad meie abi sajad inimesed, lisaks tagame turvalisust nii piiril kui riigis sees. See on igapäevane töö ja oleme selleks ka rasketematel aegadel valmis.»

Copy
Tagasi üles