Lõuna-Korea ususekti juht: inimesed on olnud meile väga tänulikud selliste kultuuriürituste eest

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea Souli Manmini kiriku pastor Jaerock Lee.
Lõuna-Korea Souli Manmini kiriku pastor Jaerock Lee. Foto: www.manmin.or.kr

Lõuna-Korea Souli Manmini kiriku juhi, pastor Jaerock Lee arvates ei ole vale nimetada nädalavahetusel Saku Suurhallis toimuvat üritust Lõuna-Korea kultuuripäevadeks, kuna üritusel saavad kokku kaks väga erinevat kultuuri ning see toimub läbi taevase kuningriigi.

Lõuna-Korea kultuuripäevadena välja reklaamitud kahepäevane üritus Saku Suurhallis osutus tegelikkuses Aasia ühe ekstreemseima ususekti promoürituseks. Lee ise aga ei taha sellise lähenemisega kuidagi nõustuda. Tema sõnul on nad sarnaseid «kultuuriüritusi» korraldanud kõikjal maailmas ja inimesed on olnud neile väga tänulikud.

Nädalavahetusel Tallinnas toimuv üritus on eriline selle poolest, et seda kantakse televisiooni abil üle enam kui 200 riigis. Küsimusele, miks toimub Minmani suur meediaüritus just Tallinnas, vastas Lee, et siia juhtis teda jumal, kellega tal on otsekontakt.

Vastuolulise kuulsusega pastori sõnul tuleb ta Eestisse, et inimesi aidata. Enda kinnitusel on ta palvetamise abil terveks ravinud nii sõltuvusprobleemidega kui ka ravimatu haigusega inimesi. Nii on ta väidetavalt päästnud surmasuust sadu inimesi, kellel on olnud näiteks kas vähk, AIDS, leukeemia või mõni muu ravimatu haigus. «Kui inimesed teaksid, kui paljusid ma olen tervendanud, ei suhtuks nad minusse nii kriitiliselt,» rääkis Lee Postimees Online´ile.

Näiteks kirjeldas pastor, kuidas ta külastas mõned aastad tagasi põua ajal Indiat ning palvetas, et jumal tooks inimestele vihma ning vaid mõned päevad hiljem hakkaski sadama. Lee usub, et kui ta tutvub lähemalt Eesti inimesi kimbutavate muredega, suudab ta ka neist mõne palvetamisega lahendada.

Lisaks tervendamisele tegeleb Manmini kirik Lee sõnul ka sotsiaalabiga. Näiteks jagavad nad Lõuna-Koreas lastele õppimiseks stipendiume ning vaestele humanitaarabi. Raha saavad nad Lee sõnul annetajailt ning sponsoritelt. Nimelt on Manmini kirikul ligi 100 000 liiget ning 8000 kogudust üle kogu maailma.

Saku Suurhalli üritusel pakuvad korealased eestlastele tasuta toitu ja meelelahutust. Usuürituse vaieldamatu staar aga on kahtlemata pastor Lee ise, keda väidetavalt tulevad kuulama ja kaema ka sajad inimesed Venemaalt, Ukrainast, Valgevenest ja mujalt. Postimehele teadaolevalt on usuüritusele praeguseks registreerunud üle 10 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles