Lõuna-Korea usuüritusele tuleb väidetavalt üle 10 000 inimese

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea kultuuripäevade koduleht
Lõuna-Korea kultuuripäevade koduleht Foto: est.koreanfestival.eu/

Nädalavahetusel Saku Suurhallis toimuva Lõuna-Korea ususekti ürituse turundusjuhi Sergei Semjonovi sõnul on sündmusele registreerunud juba üle 10 000 inimese.

Semjonovi sõnul tuleb inimesi usuüritusele Koreast, Venemaalt, USAst, Valgevenest, Ukrainast ning veel mitmest riigist. Külaliste hulgas on tema sõnul ka mitmeid välisajakirjanikke.

Eesti meedia aga on vahepeal paljastanud mitmeid valesid, mille abil üritust eestlastele esialgu tutvustati. Kõigepealt selgus, et algselt Lõuna-Korea kultuuripäevadena välja reklaamitud sündmuse näol on tegemist hoopis Aasia ühe ekstreemseima ususekti, Manmini kiriku usuüritusega, kus hakatakse eestimaalastele hoopis ebatavalist ristiusku kuulutama.

Samuti lubasid ürituse korraldajad, et külalistele esinevad Eesti staarid Tõnis Mägi ja Dave Benton, kellele aga, nagu selgus, oli räägitud, et tegemist on Korea suursaatkonna poolt toetatava kultuurisündmusega. Avastades, et tegelikult on üritusel hoopis teistsugused tagamaad, otsustas Mägi esinemisest loobuda.

Ka teatas Eesti Rahvusringhääling, et nemad ei edasta sündmust televisiooni vahendusel enam kui 200 riigis, nagu korraldajad olid algselt lubanud. ERRi roll piirdub nende teatel vaid tehnika rentimisega ning teleülekandega hakkavad tegelema korealased ise.

Semjonovi sõnul aga ei ole nemad sääraseid väiteid kunagi esitanud ning meedia on neid valesti tõlgendanud.

«Me pole kunagi Tõnis Mäele öelnud, et üritust toetab Korea suursaatkond. Jutt käis hoopis Korea ühiskondlikest organisatsioonidest,» väitis ta.

Semjonovi sõnul on meedia ebaõiglaselt asunud ürituse suhtes vaenulikult positsioonile. «Miks inimesed kohe ründavad, kui me pole veel näinud, kas ja mida suudab pastor Jaerock Lee teha. Võib olla ta tõesti suudab inimesi tervendada. Ma ise tahan ka näha, kas see vastab tõele,» rääkis Semjonov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles