Eesti ei tea endiselt Eston Kohvri asukohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: Reuters / Scanpix

Eestil ei ole teavet selle kohta, kus asub Venemaal vangi mõistetud kaitsepolitseinik Eston Kohver.

«Eelmise nädalaga võrreldes uut infot paraku ei ole,» tunnistas ministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov teisipäeval BNSile.

Eelmisel nädalal andis Eesti Moskva saatkonna asjur Venemaa välisministeeriumile noodi, milles küsitakse infot Kohvri asukoha kohta, kuid seni pole küsimusele mingit vastust saadud, tõdes välisministeeriumi esindaja.

Välisministeeriumi varasema info kohaselt on Eesti konsul pöördunud korduvalt Venemaa vanglate ameti poole, kuid pole ka sealt mingit vastust saanud.

Pihkva oblastikohus leidis 19. augustil, et Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohvri süü on tõendatud spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos ning selle eest peab mees veetma 15 aastat Venemaal range režiimiga vanglas. Kohver otsust edasi ei kaevanud ja see jõustus 4. septembril.

Välisministeerium on lubanud, et Eesti konsul hakkab Kohveriga kohtuma nii tihti, kui seda võimaldatakse ning seda olenemata sellest, kui kaugele Moskvast ta karistust kandma saadetakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles