Riigikogu arutab rändekriisi olulise tähtsusega riikliku küsimusena

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Liis Treimann

Riigikogu täiskogu arutab 13. oktoobril olulise tähtsusega riikliku küsimusena Eesti rändepoliitikat, otsustas teisipäeval Euroopa Liidu asjade komisjon (ELAK).

Komisjoni esimehe Kalle Pallingu sõnul on pagulaskriis Euroopas saavutanud sellised mõõtmed, et riigikogul on vaja seda arutada tähtsa riikliku küsimusena, teatas riigikogu pressiteenistus.

«Riigikogu peab kujundama seisukoha pagulaskriisi lahendamise teemal, et Euroopa tasemel laiemal pinnal kaasa rääkida,» ütles Palling. Tema sõnul on arutelu oluline Eesti rändepoliitika tuleviku kavandamisel.

Komisjon sai teisipäeval peaminister Taavi Rõivaselt ülevaate pagulaskriisi leevendamise hetkeseisust. Kolmapäeval toimuval Euroopa Liidu riigipeade ja valitsusjuhtide erakorralisel kohtumisel lähtub peaminister 11. septembril ELAKis kinnitatud seisukohtadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles