Tallinna Tehnikaülikool lõpetas MMSi propageerijaga töösuhte

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMS.
MMS. Foto: Lugejapilt

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) lõpetas täna töösuhte masinaehituse instituudi assistendi Merili Kukuškiniga, kes on avalikult propageerinud mürgise kloordioksiidi ehk MMSi tarvitamist.

Merili Kukuškin. Allikas:
Merili Kukuškin. Allikas: Foto: TTÜ

TTÜ kommunikatsioonijuht Ain Parmas ütles Postimehele, et mürgise kloordioksiidi propageerimine raviks ei ole kindlasti kooskõlas TTÜ väärtustega.

«TTÜ ei saa teaduasutusena heaks kiita seda, et meie töötaja tegeleb pseudoteadusega ja annab ilma erialase ettevalmistuseta ravisoovitusi, isegi kui see ei ole kuidagi seotud tema tööga TTÜs,» lausus Parmas, lisades, et seetõttu lõpetaski TTÜ täna poolte kokkuleppel töösuhte Merili Kukuškiniga.

Põhja prefektuur on käivitanud MMSi levitamise ja tarvitamise asjaolude väljaselgitamiseks väärteomenetluse.

Möödunud nädalal kirjutas Eesti Päevaleht, et Facebookis tegutseb üle 3200 järgijaga grupp, mis pooldab toksilise kemikaali kloordioksiidi manustamist ravimina. Üks grupi eestvedajatest on ajalehe andmetel Merili Kukuškin, teine eraettevõtluses töötav Janika Veski.

Praeguseks on sotsiaalmeedias tegutsenud grupp, kus lapsevanemad aine tarvitamise kogemusi jagasid, oma avaliku tegevuse lõpetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles