Välisministeerium: Kohver viibib siiski Lefortovo vanglas

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lefortovo vangla
Lefortovo vangla Foto: LiveInMSK.ru

Välisministeerium kinnitas, et hommikune info kaitsepolitseinik Eston Kohvri asukoha kohta ei vastanud tõele ja Venemaa vanglate ameti teatel viibib mees praegu Moskva Lefortovo vanglas.

Välisministeerium teatas täna hommikul, et pärast korduvaid pöördumisi Venemaa ametkondade poole sai Eesti saatkond Moskvas teisipäeva õhtuks kätte 11. septembri seisuga koostatud Venemaa vanglate ameti kirja, mille kohaselt viibib Kohver Butõrka vanglas.

Õhtul ütles ministeeriumi pressiesindaja Postimehele, et tegemist oli inimliku eksitusega: vanglate ameti kirjas, millele varem viidati, oli kirjas mitte kinnipidamisasutuse nimi, vaid selle kood ning kahe vangla koodid olid sarnased. «Saame kinnitada, et kirjas oli Lefortovo kood. Eston Kohvri asukoha kohta saame anda kinnituse pärast seda, kui konsul on temaga kohtunud,» ütles ta ja lisas, et taotlus on esitatud ja loodetavasti toimub kohtumine lähipäevil.

Pihkva oblastikohus määras 19. augustil, et Kohvri süü on tõendatud spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos ning selle eest peab mees veetma 15 aastat Venemaal range režiimiga vanglas. Otsus jõustus 4. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles