Laste laulukarussell tõmbab tänasest taas tuurid üles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laulukarusselli» saatejuhile Andero Ermelile teeb rõõmu, et saade toob kokku nii palju ja hästi laulvaid lapsi üle Eesti.
«Laulukarusselli» saatejuhile Andero Ermelile teeb rõõmu, et saade toob kokku nii palju ja hästi laulvaid lapsi üle Eesti. Foto: Ülo Josing / ERR

Kuni detsembri keskpaigani kestvas ETV saates «Laulukarussell» jääb pärast maakondlikke eelvoore järele sadakond parima laululapse tiitlile võistlejat. Avasaates esineb tosin 3–15-aastast last Harju-, Rapla- ja Põlvamaalt.


««Laulukarussell» on nii muusika- kui ka lõbus lastesaade. See on samas Eesti suurim laste lauluvõistlus,» kiitis saate produtsent ja režissöör Elo Selirand, kelle sõnul on seekordne saade erinevalt varasematest korraldatud kontserdina.

«Võitja on juba iga laps, kes televisiooni pääseb, sest nad on tänavu oma maakonna parimad,» lisas Selirand.

Kokku on kavas kümme eelvoorusaadet. Neist igaühes saab ülevaate kolme piirkonna laululastest. Eelvoorudele järgneb kaks poolfinaali, finaali ehk lõppkontserti saab näha 15. det-sembril.

Igas eelvoorusaates osaleb kolm täiskasvanud külalist, kes valivad saates esinenud laste hulgast kaks edasipääsejat. Esimeses saates näeb hindajatena Eda-Ines Ettit, Lydia Rahulat ja Jaan Pehki.

Parimate hulka võib ühest saatest pääseda nii nelja- kui ka 15-aastane. Vaatajad saavad anda hääli ühe tunni jooksul pärast saadet. Publiku lemmik tehakse teatavaks eelvoorule järgneval hommikul «Terevisioonis». Publiku kõigi kümne lemmiku hulgast pääsevad poolfinaali neli lauljat, kes on kõige rohkem hääli saanud.

 «Laulukarusselli» telehooaja lõppedes algavad maakondades kohe taas ettevalmistused. Aasta otsa tiirlevad kõikides Eesti lasteaedades ja koolides, külades, valdades ja linnades väiksemad laulukarussellid, kus leitakse üles need lauljad, kes esindavad oma maakonda või linna televoorus.

«Laulukarussell»

•    Esimene «Laulukarussell» läks eetrisse 1992. aastal.
•    Tänavu käivitub sarja 10. hooaeg.
•    Võistluselt on tuule tiibadesse saanud Maarja-Liis Ilus, Liisi Koikson, Gerli Padar, Eda-Ines Etti, Vaiko Eplik, Maria Listra, Kerli Kõiv,
Nele-Liis Vaiksoo, Laura Põldvere, Birgit Õigemeel jt.
•    2002. aastal anti esimest korda välja grand prix, IS Music Team’i kuldne mikrofon. Selle võitis Kerli Kõiv.
•    Saadet on juhtinud Urmas Ott, Maire Aunaste, Vahur Kersna, Reet Oja ja Kalev Vapper.
•    Tänavu on saatejuht näitleja Andero Ermel, žüriisse kuuluvad Eda-Ines Etti, Lydia Rahula ja Jaan Pehk.
•    Avasaade on eetris täna kell 19.05.
•    Saate koduleht on etv.ee/laulukarussell.
Allikas: ETV

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles