Ministeerium: poissi tagasi lükanud koolid ei käitunud korrektselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeerium.
Haridus- ja teadusministeerium. Foto: Lauri Kulpsoo

Haridus- ja teadusministeerium leiab, et käitumisraskustega poissi vastu võtmast keeldunud koolid ei käitunud korrektselt, sest kooli ülesanne on õpilasi toetada, mitte leida põhjusi nende eemale lükkamiseks.

Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse alusel on lapsevanemal õigus kooli valida ja kool on kohustatud lapse vastu võtma, kui koolis on vabu kohti.

«Kool ei saa kehtestada vastuvõtmisel lisatingimusi, näiteks käitumisele või õppeedukusele, koolikohustusliku õpilase on piirkonnakool kohustatud vastu võtma. Seega õppeasutused, kes keeldusid õpilast vastu võtmast, ei käitunud korrektselt ega täitnud ka õigusaktidest tulenevaid nõudeid,» ütles ministeeriumi pressiesindaja.

«Meil ei ole koolis «häid» poisse ja «pahasid» poisse. Kooli ülesanne on pakkuda õpilastele tuge ja toetust, seal hulgas ka käitumisprobleemidega õpilastele.»

Ministeeriumi esindaja lisas, et uue põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohaselt on kooli pidaja kohustatud tagama ka vastavate tugiteenuste, seal hulgas eripedagoogi, psühholoogi ja sotsiaalpedagoogi teenuse koolis – see säte rakendub uuest õppeaastast. Ette on valmistatud ka ministri määrus, millega kinnitatakse koolide personali miinimumkoosseis, sellega nähakse samuti ette tugiteenuste kohustuse tagamine õpilastele.

«Seega – õpilasi tuleb toetada, mitte leida põhjusi nende eemalehoidmiseks koolist,» on haridusministeeriumi seisukoht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles