Ruhnu tuletorn antakse kohaliku valla kasutusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu tuletorn
Ruhnu tuletorn Foto: Alo Lõhmus

Valitsus annab neljapäeval majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile loa anda Ruhnu tuletorn Ruhnu vallale tähtajatuks kasutamiseks, et seda huvilistele tutvustada.

Veeteede amet teatas juba augustis, et tuletorn on kavas huvilistele avada järgmisel aastal, eksponeerides muuhulgas navigatsioonimärkides kasutatava tehnoloogia arengut.

Näitamaks huvilistele navigatsioonimärkides kasutatava tehnoloogia arengut, pannakse järgmisel aastal tuletorni avamise järel uue led-laterna kõrvale võrdluseks välja ka 1950-ndatel valmistatud ja viimati kümme aastat tagasi töötanud 1000-vatine klaasoptikaga latern.

«Uue ja vana laterna võrdlus on hea näide navigatsioonitulede arengust lühikese ajaperoodi jooksul. 60-vatise valgustiga on tänapäeval võimalik saavutada sama nähtavuskaugus, kui kümme aastat tagasi 1000-vatise valgustiga,» märkis veeteede amet.

Ruhnu tuletorni kõrgus merepinnast on 64,5 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles