«Keemikud» tootsid Kohtla-Järve kortermajas ülipuhast amfetamiini

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiin
Amfetamiin Foto: SCANPIX

Ida-Virumaal vahistati kamp «keemikuid», kes suutsid kortermajja sisse seatud laboris aastaid toota ülipuhast amfetamiini.

9. juulil toimusid Kohtla-Järvel läbiotsimised, mille käigus Järveküla tee ja Torujõe tänavate kortermajades avastati kaks narkolaborit ja kanepikasvandus. Menetlustoimingute raames on kindlaks tehtud, et nendes korterites toodeti narkootilist ainet amfetamiini suurtes kogustes, teatas Ida ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Kriminaalmenetluse raames on käesoleval ajal Viru maakohtu poolt vahistatud viis meest: 30-aastane Ilja, 29-aastane Ivan, 30-aastane Viktor, 36-aastane Aleksei ja 29-aastane Vladimir, kes on otseselt seotud laborite töö organiseerimisega, narkootilise aine amfetamiini valmistamisega ja vajalike lähteainete soetamisega. Ivan ja Viktor on varasemalt kohtu poolt kriminaalkorras karistatud isikud. 

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Antti Aitseni sõnul oli isikute poolt valmistatud amfetamiin väga puhta sisaldusega (üle 80%), mis näitab, et isikud olid väga heade keemiaalaste teadmistega ja kogenud amfetamiini tootjad. Prokurör lisas, et grupp tegeles amfetamiini tootmise ja levitamisega 2011. aastast.

«Kahjuks on viimasel ajal sagenenud juhtumid, kus inimesed üürivad võõras linnas korteri vaid selleks, et kasvatada seal kanepitaimi või tegeleda uimastite tootmise või müümisega,» sõnas Ida prefektuuri narkokuritegude talituse juht Valdo Arula. «Narkolaborite sulgemine peatab vähemalt teatud ajaperioodiks narkootikumide levitamise ja on võimalik, et tänu sellele on Ida-Virumaal mõni narkosõltlane vähem.»

Politsei ootab korteriühistutelt ja tähelepanelikelt kodanikelt informatsiooni, kui trepikodades või hoonetes on tunda imelikke lõhnasid. Samuti on mõistlik teada anda, kui väljaüüritavat korterit või maja kasutavad kahtlase eluviisi ja tegevusega seotud üürnikud. Võimalikest narkootiliste ainete müügipunktidest saab teada anda telefonil 337 2345 või ida.narkovihje@politsei.ee.

Kriminaalmenetlust viib läbi Ida prefektuur ning juhib Viru ringkonnaprokuratuur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles