Eesti eksperdid lähevad pagulastega tutvuma oktoobris või novembris

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia rannavalve videokaader põgenikest
Itaalia rannavalve videokaader põgenikest Foto: SCANPIX

Eestis varjupaika saavate pagulastega sõidavad eksperdid tutvuma oktoobris või novembris, ütles siseminister Hanno Pevkur.

Pevkur rääkis ETV saates «Aktuaalne kaamera», et tema Itaalia kolleeg ootab praegu Euroopalt suuniseid, et saada täpselt teada, millised kohustused jäävad Itaaliale ehk kas sõrmejälgede võtmine, tervisekontroll ja inimeste tuvastamine on Itaalia kohustus või peavad sellega tegelema need riigid, kuhu inimesed põgenikelaagritest ümber paigutatakse, vahendas ERRi uudisteportaal.

Pevkur plaanib Itaaliasse minna 2. oktoobril ning seejärel lepitakse tema sõnul kokku, «millal liigub Itaaliasse meie sideohvitser, kes hakkab ette valmistama vastava hindamismeeskonna liikumist Itaaliasse».

«Samasugune protsess ootab meid ees ka Kreekaga,» märkis Pevkur, lisades, et eeldatavasti lähevad Eesti eksperdid Itaaliasse oktoobris või novembris.

Põgenike hindamisel on olulised nii nende töökogemused kui ka keeleoskus ja kultuuriline taust.

Üldjoontes on räägitud, et esimesed ümberpaigutatavad põgenikud jõuavad Eestisse tuleva aasta alguses, kuid sotsiaalministeerium tahab, et neli kuni viis põgenikeperet saabuksid Eestisse veel käesoleval aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles