Anders Tsahknat kahtlustatakse pistise nõudmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Tsahkna
Anders Tsahkna Foto: Toomas Huik

Sotsiaalministeeriumi endist nõunikku, reformierakondlast Anders Tsahknat kahtlustatakse pistise nõudmises, oma ametipositsiooni ärakasutamises ning dokumendi võltsimises.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai kinnitas Postimees.ee’le, et Tsahkna uurimistoimikud on jõudnud kohtueelse menetluse kokkuvõttega prokuratuuri ja temale esitatavad kahtlustused on täpsustunud.

«Praegu saame öelda vaid seda, et Anders Tsahknat kahtlustatakse karistusseadustiku §-de 298¹ lg 1; 300¹ lg 2; 293 lg 2 p 2, 4; 344 lg 1 ja 345 lg 1 järgi kvalifitseeritavate kuritegude toimepanemises,» sõnas Tammai.

Need paragrahvid puudutavad pistise nõudmist, oma ametiseisundi ärakasutamist, korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu rikkumist, samuti dokumendi, pitsati või plangi võltsimist ja selle kasutamist eesmärgiga omandada õigusi või vabaneda kohustustest.

Kaitsepolitsei pidas sotsiaalministeeriumis töötanud Tsahkna kinni mullu 10. juunil ja otsis läbi ministeeriumis tema tööruumid. Päev hiljem ta vabastati, töösuhe ministeeriumis peatati.

Postimees kirjutas toona, et kahtlustuse järgi esitas Anders Tsahkna haigekassale vajaliku määruse kinnitamise tingimusena nõudmise, et vastutasuks peab sõlmima ravikindlustuslepingu tema õemehe Peeter Padriku osalusega Tallinna vähikliinikuga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles