Galerii: Ilves tutvustas San Franciscos Eesti e-edulugu ja väitles Stanfordi ülikoolis

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves osales Ameerika Ühendriikides San Franciscos toimunud CloudFlare Interneti konverentsil, kus ta tutvustas infotehnoloogia valdkonna ekspertidele Eesti e-edulugu ning arutles koos CloudFlare tegevjuhi ja kaasasutaja Matthew Prince’iga e-ühiskonna tuleviku üle.

«Eesti ühiskond omab suurepärast IT kirjaoskust, seda paljuski tänu Tiigrihüppe programmile, mis oli koolide internetiga varustamine 1990ndatel aastatel. Lisaks inspireeris tuhandeid noori nende eakaaslaste läbilöök just IT valdkonnas, näiteks Skype’i edulugu. Me oleme harjunud infotehnoloogiliselt suurelt mõtlema,» ütles president Ilves.

«Kahjuks on probleemiks, et paljud Euroopa riigid on selles valdkonnas maha jäänud või ei pea oluliseks siin kaasajale kohaselt panustada. Riigipiiride üleste e-teenuste võrgu loomisest võidaks kogu Euroopa ja see tõstaks ka meie kõigi majanduslikku konkurentsivõimet. USAs toimib väga hästi e-teenuste vaba liikumine, Euroopas kahjuks mitte ja seega ei suuda me USA-ga ses osas konkureerida,» lisas Eesti riigipea.

 Ta tutvustas põgusalt ka e-residentsuse ideed ning seda, kuidas Eestis on era- ja avalik sektor teinud e-teenuste pakkumisel koostööd.

Tippkohtumisel arutati infotehnoloogia valdkonna võimalikke arengusuundi järgmise viie aasta jooksul ning selle mõju ajakirjandusele, ettevõtlusele ja valitsemisele. 300 osaleja hulgas oli idufirmade esindajaid, akadeemikuid, IT valdkonna eestkõnelejaid ja ajakirjanikke.

President Toomas Hendrik Ilves ja politoloogist kirjanik Francis Fukuyama pidasid möödunud öösel Eesti aja järgi kell 2.30 Räniorus asuvas Stanfordi ülikoolis avaliku diskussiooni julgeoleku hetkeolukorra üle maailmas ja tehnoloogia rolli üle demokraatias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles