ÜRO teeb täna ajaloolise kokkuleppe

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hingemattev vaesus Nairobis Kibera slummi kitsastel radadel, kus on õnnestunud käia väga vähestel eestlastel. Foto on illustreeriv
Hingemattev vaesus Nairobis Kibera slummi kitsastel radadel, kus on õnnestunud käia väga vähestel eestlastel. Foto on illustreeriv Foto: Pille Olesk

ÜRO 193 liikmesriiki võtavad täna algaval tippkohtumisel vastu deklaratsiooni, mille eesmärk on kaotada kõikjal vaesus ning tagada hea elukvaliteet kõigile. Eestit esindavad president Toomas Hendrik Ilves ja välisminister Marina Kaljurand.

25.-27. septembrini toimuval ÜRO tippkohtumisel võtavad maailma riigipead ja valitsusjuhid vastu ülemaailmsed jätkusuutliku arengu eesmärgid järgmiseks 15 aastaks. Tegemist on kõige laiemat teemaderingi puudutava kokkuleppega, mida ÜRO on ajaloo jooksul saavutanud.

Deklaratsoon nimega «Muudame maailma: säästva arengu tegevuskava aastaks 2030», mis sisaldab 17 ülemaailmset säästva arengu eesmärki. Tegevuskava eesmärgid keskenduvad olukorra parandamisele nii majandus-,  sotsiaal- kui ka keskkonnavaldkonnas (sealhulgas kliimamuutuse  peatamisele). Selleks on riigid kokku leppinud 17 eesmärki ja 169 alaeesmärki ning suunised nende elluviimiseks.  Uued eesmärgid kehtivad kõikidele riikidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles