Kuusalu vallas hukkus liiklusõnnetuses 25-aastane mees

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 8 ajal hommikul juhtus Kuusalu-Leesi maantee 3. kilomeetril raske liiklusõnnetus, milles hukkus 25-aastane mees.

Esialgsetel andmetel liikus sõiduauto BMW, mida juhtis 25-aastane alkoholijoobes mees, Kuusalu poolt Leesi suunas, kui kaotas peale vasakut lauget kurvi juhitavuse ning sõitis paremalt teelt välja vastu puud. Kaasreisija, 25-aastane mees, hukkus sündmuskohal. Sõiduauto juht viidi haiglasse tervisekontrolli. Ta oli pärast liiklusõnnetust teadvusel ning andis sündmuskohal ütlusi. 

Õnnetuspaigas on kiirusepiirang 90km/h. Väga tugevalt kahjustada saanud sõiduk annab alust arvata, et sõiduki kiirus võis õnnetuse hetkel olla lubatust suurem. Politseil on alust arvata, et kaasreisija turvavöö oli kinnitatud, kuid ta paiskus autost välja koos istmega.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Riho Tänak pole nii raskete vigastustega sõidukit ammu näinud. Tänak rääkis, et hukkunuga õnnetuste seas on suurim riskigrupp noored mehed, kes sattuvad õnnetusse alkoholi tarvitanuna nädalavahetuse järgsel hommikul mõnelt ürituselt tagasi sõites.

«Tänane õnnetus on järjekordne traagiline näide sellisest tüüpjuhtumist. Kui lisada siia veel teine liiklussurmade peamine põhjus, kiiruse ületamine, on üliraskete tagajärgedega liiklusõnnetus kerge juhtuma,» ütles Tänak ning lisas, et  politsei teeb iga päev pingutusi selle nimel, et muuta just selliste sõidukijuhtide riskikäitumist ja tõsta inimeste teadlikkust. «Täna kaotas kahjuks üks inimene oma elu,» nentis PPA juhtivkorrakaitseametnik.

«Ma ei väsi kordamast, et kui näete purjus inimest autorooli taha istumas, sekkuge ja tehke endast kõik olenev, et teda takistada. Kaasreisijatel on alati valik mitte istuda joobes juhi autosse,» paneb Tänak kõigile südamele.

Õnnetuse asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus ja uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

2014. aastal põhjustasid alkoholi tarvitanud juhid 21,8% kõigist liiklussurmadest ehk 17 inimest kaotas oma elu alkoholi tarvitanud roolikeeraja tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles