Aksjonov: sellist operatsiooni ei korraldata ühe päevaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Aksjonov
Jevgeni Aksjonov Foto: Videokaader

Eston Kohvri endise kaitsja Jevgeni Aksjonovi sõnul ei tasuks otsida tema endise kliendi vabanemise ajastusest poliitilist sõnumit. Tema arvates oli see juhus, et see juhtus täna.

Aksjonov ütles Postimehele, et ta sai teada Kohvri vabanemisest täna meedia vahendusel.

Vene advokaadi arvates ei korraldatud Kohvri ja Aleksei Dresseni vahetust poliitilisel tasandil. «Usun, et ei välisministeeriumid (Vene ja Eesti – toim) ega saatkonnad teadnud sellest midagi.»

«Omad kontaktid, omad läbirääkimised,» pakkus Aksjonov, et arvatavasti kapo ja FSB leppisid ise Kohvri ja Dresseni vahetuse juba ammu kokku. «Sellist operatsiooni ei korraldata ühe päevaga,» lisas ta.

Samuti märkis ta, et ei tasuks otsida sündmuse ajastuses poliitilist sõnumit. «Asjaolu, et see juhtus enne välisministrite (Marina Kaljuranna ja Sergei Lavrovi – toim) omavahelist kohtumist ja Putini kõnet ÜRO Peaassambleel, ei mängi siin suurt rolli. See võib olla juhus.»

Aksjonov avaldas head meelt Kohvri vabanemise üle. «Olen õnnelik, et Eston pääses koju.»

Feigin: Kohvri vabastamine korraldati poliitilisel tasandil

«See kõik toimus enne Putini homset visiiti ÜROsse. Mingit muud põhjust ei ole,» ütles Feigin laupäeval.

Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver vahetati laupäeval Pihkva oblastis Kunitšina Gora piiripunktis endise kaitsepolitsieniku, Eestis riigireetmises süüdi mõistetud Aleksei Dresseni vastu.

Eesti välisministeerium pakkus eelmisel sügisel pärast Kohvri röövimist Feigini välja Kohvri võimaliku kaitsjana, ent Eesti kaitsepolitseinik loobus tema teenetest.

Feigin esineb siiani Kohvri kunagise advokaadina.

Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver vahetati laupäeval Pihkva oblastis Kunitšina Gora piiripunktis endise kaitsepolitseiniku, Eestis riigireetmises süüdi mõistetud Aleksei Dresseni vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles